Wonen Boven de Hoven

HomeWonen Boven de Hoven

3 WOONTORENS

Aan de Martinus Nijhofflaan in Delft ligt het winkelcentrum ‘De Hoven’.  De Hoven is een winkelcentrum waar de winkels richting een centrale overdekte passage zijn georiënteerd. De achterkanten van de winkels zijn naar de Martinus Nijhofflaan gericht en vormden een gesloten en rommelig straatbeeld. Het ontwerp van drie woontorens op een plint met commerciële ruimte is onderdeel van een groter plan waarbij het winkelcentrum weer een gezicht krijgt naar haar mgeving.

KRACHTIG GRID.

Ons ontwerp is gebouwd langs de Martinus Nijhofflaan. De gevels van de gebouwen zijn in een sterk metselwerk grid uitgevoerd. Op de onderste lagen verdubbeld de maat van het grid zich om de openbare functies in de plint ruimte en licht te bieden. De metselwerk gevel maakt dat de drie woontorens en de plint als één krachtig gebouw in de schaal van haar omgeving staat.

Wonen Appartementen Delft

LEVENDIG BEELD.

Voor het metselwerk zijn aan de straatzijde de balkons gehangen. Door de posities van deze balkons te variëren ontstaat een levendig straatbeeld. Iedere toren heeft daarbij een eigen verdeling waardoor eenvormigheid wordt vermeden  De balkons om de onderste lagen zijn horizontaal met elkaar gekoppeld waardoor de verbinding door de plint van de gebouwen wordt versterkt.

HOOGWAARDIG DETAIL.

Op straat niveau is het metselwerk met extra detail uitgevoerd zodat de hoogwaardige uitstraling verder wordt gedragen. Door het kwalitatief hoogwaardige materiaal gebruik, de krachtige basis in metselwerk met het herkenbare ritme en de frivole verdeling van de balkons is een sterk gebouw ontstaan dat een mooie aanvulling is in de wijk.

.

2016-10-05 17.10.13

In dienst van Habeon Architecten ontworpen.

Foto's door Laurens Kuipers Architectuurfotografie & Habeon Architecten.

color
https://www.m-architects.nl/wp-content/themes/maple/
https://www.m-architects.nl/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off