Villa H69

Home / Villa H69

ZICHT OP WATER

Zicht op het weidse water van het Braasemermeer is leidend in het ontwerp van Villa H69. De in één laag opgetrokken woning is georganiseerd rondom een lichte patio. Zodra je het huis binnenkomt wordt je blik getrokken naar het einde van de hal waar een hoog raam zicht geeft op het Braasemermeer. De hoge hal is aan de buitenzijde en deels aan de binnenzijde opgetrokken uit ruwe natuursteen en vormt de stevige basis van het huis.

STERKE LIJNEN.

Aan de waterzijde zijn de woonkeuken en woonkamer met grote ranke stalen puien maximaal geopend naar het water. De terrassen en de horizontale belijning van het dak laten binnen en buiten vloeiend in elkaar overgaan. De studeerkamer is meer beschut. Het brede lage raam geeft zicht op de horizon wanneer de bewoners aan de leestafel of bureau werken.

TRANSPARANTIE.

De prominente luifels en dakrand geven de woning een sterke horizontale geleding en verbinden alle functies op een heldere manier met elkaar. Aan de wegzijde van het huis zijn meer privé en daarom meer besloten de slaapkamers geplaatst. Door de grote transparante gevels van de patio blijft ook hier vandaan het contact met het water in stand. Brede deuren geven de bewoners de mogelijkheid de mate van privacy zelf te bepalen.

DAGLICHT OVERAL.

De patio zorgt er voor dat daglicht overal in de woning vrij spel heeft. Ook is de patio als buitenkamer een uitbreiding van de leefruimte. Via de patio zijn alle ruimtes met elkaar verbonden en toch van elkaar gescheiden. Door de transparante gevels blijft overal het contact met de omgeving in stand.

STOER. KLEURRIJK. EIGEN.

Het natuursteen, zwarte beton van de gevel aan de straat, de zwarte stalen kozijnen, het schoon beton, samen met de houten plafonddelen en het kleurrijke interieur geven de woning een stoer industrieel karakter en blijft het tegelijkertijd een warm en comfortabel (t)huis.

Ontworpen in samenwerking met Onze Kapel en Paul de Boer Bouw en onderhoud.

Foto's door James Stokes Photography & m. architects