JEVEKA

Home / JEVEKA
Jeveka kantoor productie Almere

EENHEID.

Het nieuwe gebouw voor Jevaka is zo ontworpen dat bedrijfshal en kantoor zich als een geheel aan haar omgeving presenteert. Het gehele gebouw is omsloten door een doorlopende baksteen plint. Deze plint wordt op strategische plaatsen onderbroken door glasstroken die de medewerkers in het gebouw zicht op de omgeving geven. Het tussen de plint en bovenbouw geplaatste  witte profiel vormt een doorlopende verbinding om het hele gebouw.

GEVEL ALS GORDIJN.

De metalen vertikaal gelede bovenbouw dekt de gevel als een gordijn af. Onderbroken door transparante (kantoor)  en translucente (bedrijfshal) spleten die licht het gebouw in brengen en zicht op de omgeving mogelijk maken. De onregelmatige verdeling geeft het gebouw naar alle kanten een herkenbare verschijning. De licht doorlatende stroken zorgen samen met de noorderlichtkappen op het dak voor lichte en aangename productieruimte aan de binnenzijde van het gebouw.

Jeveka010©Ossip
Jeveka017©Ossip
Jeveka004©Ossip
Jeveka027©Ossip

LICHT EN RUIM.

Ook het kantoor heeft een schijnbaar onregelmatige verdeling van raamstroken in de gevel. Ramen die van vloer tot vloer gaan. Hier is de verdeling zo ontworpen dat die willekeurig lijkt maar toch standaard wandverdelingen in het kantoor toelaat. Het lichte en ruime kantoor met haar verhoogde begane grond en extra verdieping is duidelijk herkenbaar maar vormt ook duidelijk een geheel met de bedrijfsruimte waardoor het gebouw als geheel zeer herkenbaar en krachtig op haar plek staat.

Jeveka031©Ossip

In dienst van Habeon Architecten ontworpen. Interieur door  Buss Office Solutions BV.

Foto's door Ossip Architectuur Fotografie.