HOUTWERK

Home / HOUTWERK

EIGENTIJDS.

Houtwerk is een modern, circulair, duurzaam, functioneel en flexibel gebouw dat geheel uit hout is opgetrokken. De toekomstige gebruikers van dit atelier-verzamelgebouw zijn kleine bedrijven in de creatieve sector.

Ons uitgangspunt voor dit gebouwontwerp is een maximaal flexibele indeelbaarheid en een zo optimaal mogelijke houtconstructie.

De draagconstructie  is opgebouwd uit gelamineerd houten kolommen en balken in een  5 bij 5 meter stramien. Deze maat is optimaal voor de massief houten kruislaags verlijmde vloeren die van balk naar balk lopen. De stabiliteit komt uit twee houten kernen. Zo is de gehele draagconstructie op de fundering en begane grond vloer na van hout.

Met een royale verdiepingshoogte van 4 meter en een glasgevel rondom ontstaan er hoge lichte ruimtes. Het in het zicht houden van de houtconstructie en installaties draagt bij aan het eigentijdse industriële karakter.

m-architects_Houtwerk - 421

CAMPUS WERKSPOOR.

De esthetiek van Houtwerk is de resultante van het streven naar een zo rationeel, functioneel en flexibel mogelijk ontwerp en daarmee vindt het als vanzelf aansluiting bij het industriële karakter van het werkspoorgebied waar al vanaf 1912 treinen en brugonderdelen werden gebouwd.

Het in dit gebied gelegen Campus Werkspoor is in 2017 getransformeerd van een introvert en omheind terrein met slechts één gebruiker naar een publiekelijk toegankelijk bedrijfsverzamelgebied met ruim dertig verschillende huurders. Het Campus Werkspoor is een groen gebied met een interessante mix van creatieve bedrijven.

m-architects_Houtwerk - 435
m-architects_Houtwerk - 834

CIRCULAIR.

Het gebouw versterkt op deze plek de historische zicht- en looplijnen tussen de Nijverheidsweg en het Amsterdam-Rijn kanaal. De brede onderdoorgang garandeerd de gewenste doorwaadbaarheid van het gebied.

We hebben met Houtwerk een gebouw ontworpen dat modern, circulair, duurzaam, functioneel en flexibel is.

We verwachten dat ons gebouw hier nog jaren naar tevredenheid staat, maar anders is prima te demonteren en weer ergens anders op te bouwen.

m-architects_Houtwerk - 623

In opdracht van Lingotto ontworpen samen met buro werda, Studio Linde, Flora Nova en Woody Building Concepts.

Afbeeldingen door Lingotto en m. architects