Kantoor Euroshoe Bristol

Home / Kantoor Euroshoe Bristol

TRANSFORMATIE.

Euro Shoe Nederland, het moederbedrijf van o.a. Bristol schoenen, besloot in 2003 jaar haar distributiecentrum in Zwanenburg te verhuizen naar België. Het hoofdkantoor met ondersteunende functies bleef in Zwanenburg. Er is toen voor gekozen om de prefab betonnen distributiehal te transformeren naar kantoorruimte.

LICHTHOF.

De compacte vorm van dat gebouw maakte het noodzakelijk om in het hart van het gebouw een lichthof te realiseren en zo daglicht in het gebouw te krijgen. Daarnaast zijn in de gevelpanelen langwerpige ramen in een speels ritme uitgezaagd. De entree heeft extra grandeur gekregen door de grote vliesgevel die direct zicht op de lichthof geeft en de bezoeker direct naar binnen zuigt.

MINOLTA DIGITAL CAMERA
MINOLTA DIGITAL CAMERA

WARME JAS.

Het ongeïsoleerde betonnen gebouw heet een nieuwe warme jas van zilveren metalen beplating  gekregen. De ramen zijn door het beton en metaal heen geponst. Extra benadrukt door de accentkleur op de negge kanten.

Voor het interieur is gekozen voor een strakke  industriële look waar het rauwe beton zichtbaar is gebleven. Nieuwe invulling is juist in contrast daarmee uitgevoerd in lichte kleuren met kleuraccenten op strategische plaatsen in het plan. Dit in combinatie met de grote en hoge ruimtes heeft voor een prettige creatieve werkomgeving gezorgd.

Het plan heeft in 2005 de 3e prijs van de Architectuurprijs Haarlemmermeer ontvangen.

In dienst van Habeon Architecten ontworpen.