De Holy-Zuid

Home / De Holy-Zuid

WEDEROPBOUW ARCHITECTUUR.

De gebouwen in Holy-Zuid zijn mooie voorbeelden van wederopbouwarchitectuur. Ze staan als losse volumes fraai in een groene omgeving. Strakke heldere lijnen en het ritme van de balustrades bepalen het beeld. Bewoners weten de woningen en omgeving ook te waarderen. Er was nauwelijks leegstand en bewoners gaan zorgvuldig om met omgeving en algemene ruimtes.

BEELDTAAL VERSTERKEN.

Daar waar het beeld nog krachtig staat, was het niveau van comfort en energiegebruik niet meer van deze tijd. De noodzakelijk maatregelen zijn ingezet om de beeldtaal te versterken. Zo maakte het isoleren van de zijgevels het mogelijkheid de herkenbare lijn rond dak en zijgevels te benadrukken. Door dit in een afwijkende kleur van de zijgevel te doen wordt dit kader geaccentueerd.

SAMEN MET BEWONERS.

Door de in het hele complex uniforme uitwerking van kaders en zijgevels borgen we de samenhang tussen de vier gebouwen van het complex. Voor de hoogbouw is een gevel ontworpen met een decoratief patroon. In samenspraak met bewoners is gezocht naar het meest aansprekende patroon en kleurgebruik. De plint van de gebouwen heeft een donkergrijze kleur gekregen om zo de gebouwen een rustige en stevige basis te geven.

HOOG COMFORT.

De kozijnen van de woningen zijn uitgevoerd in een lichte witte kleur, om recht te doen aan de oorspronkelijke uitgangspunten van licht, lucht en ruimte. Het comfort van de woningen is sterk verbeterd door goede isolatie en nieuwe beglazing. Ook is de indeling en toegang van de badkamers aangepast. En iedere bewoner kan nu zelf de ventilatie en verwarming in de eigen woning instellen.

De_Holy_Zuid_5

KLAAR VOOR TOEKOMST.

Op deze manier maken we de woningen in het complex klaar voor een nieuwe periode van op zijn minst 25 jaar.

In dienst van Habeon Architecten ontworpen.

Foto's door Laurens Kuipers Architectuurfotografie.