BIRDNEST

HomeBIRDNEST

Concept schets

BOSHUIS.

In het bos op de Veluwe verbouwen wij een bestaande woning met garage. De bestaande woning met begane grond en verdieping wordt op de begane grond uitgebreid met woonruimte en bijgebouwen. De nieuwe bebouwing bestaat uit één bouwlaag. Het dak van de nieuwe bebouwing krijgt een hoogwaardig groendak met kruiden en bloemen. Dit groendak is onderdeel van een groenplan dat om en op het huis wordt vormgegeven. Doel hiervan is om een voor vogels aangename omgeving te realiseren.

INGETOGEN.

Birdnest krijgt een houten gevel. De geveldelen worden verticaal aangebracht en hebben een sterk reliëf. De donkere kleur van de gevel zorgt ervoor dat het gebouw makkelijk opgaat tegen de achtergrond van het bos dat om het huis ligt. De nieuwe constructie en gevels zijn geheel van hout. Waarbij er zo veel mogelijk hergebruikt hout wordt toegepast. De begane grond van het bestaande huis en de schuur op de kop van de bijgebouwen worden bekleed met grove natuurstenen. Dit geeft niet alleen een natuurlijke uitstraling maar de voegen en kieren bieden ook beschutting aan insecten en kleine zoogdieren.

Ontworpen in samenwerking met:

Paul de Boer Bouw en Onderhoud

Afbeeldingen door m. architects.

color
https://www.m-architects.nl/wp-content/themes/maple/
https://www.m-architects.nl/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/www/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
off
off