B2B Oudeland

Home / B2B Oudeland
B2B-Oudeland - 011

BEELDBEPALEND.

Op industrieterrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs staat B2B. Het ontwerp voor dit gebouw was de winnaar van een door de gemeente Berkel en Rodenrijs uitgeschreven prijsvraag. Uitgangspunt voor het ontwerp was een krachtig beeldbepalend gebouw te maken waar de ondernemers  samen een sterk gebaar naar de buitenwereld maken. Het complex van kleine bedrijfsunits is dan ook als één gebouw ontworpen met een stevige kop aan de doorgaande weg. De terracotta gevel aan de buitenzijde van het gebouw versterkt de samenhang in het complex.

SAMEN STERK.

Via poorten in de buitenschil zijn verschillende binnenstraten te bereiken waar alle bedrijven hun entree hebben. De gevels zijn hier in een lichte zilveren kleur uitgevoerd. Neutraal zodat ieder bedrijf de ruimte heeft om de eigen identiteit in de reclame uiting uit te dragen zonder dat dit tot een rommelig beeld leidt.

DUBBEL RUIMTEGEBRUIK.

Het maaiveld is optimaal en maximaal bebouwd. Dat is mogelijk gemaakt door de voor een goed functionerend bedrijfsverzamelgebouw noodzakelijke parkeerplaatsen op het dak van het gebouw te realiseren. Via trappen aan zijkanten is het maaiveld weer bereikbaar. De kantoorunits op de kop van het gebouw hebben hun entree op het parkeerdek niveau.

SPREKENDE VORM.

Bedrijvencentrum B2B-Oudeland is een kwalitatief hoogwaardig multi functioneel bedrijfsverzamelgebouw met een sprekende vormgeving. Het bestaat uit ca 5.000 m² kantoor en ca. 15.000 m² aan bedrijfsruimte. Het is een levensloopbestendig gebouw met units van 90 tot 500 m².

In dienst van Habeon Architecten ontworpen. Interieur door  Buss Office Solutions BV.

Foto's door Dimmy Olijerhoek Fotografie.